LAG Krka, Ulica Kralja Zvonimira 2, Drniš • 022/886-693 • 099/330-4040 • lagkrka@gmail.com

           

Predstavnici LAG-a KRKA u posjetu Europskom parlamentu i Odboru za regije u Bruxellesu

HMRR je u suradnji s Ružom Tomašić organizirao posjet Europskom parlamentu i Odboru za regije od 27. – 28. lipnja 2016. u Bruxellesu, Belgija za predstavnike LAG-ova i LAGUR-a. U odboru regija oragnizirana je rasprava o "Malom obalnom ribolovu u obalnim područjima i regijama EU-a", kao i o CLLD pristupu, te su se otvorile mogućnosti suradnje u smjeru poboljšanja aktivnosti u tom području.

Nakon rasprave hrvatski predstavnici su imali prilike upoznati se sa predsjednikom NAT odbora gosp. Anthony Buchananom i hrvatskim i europskim predstavnicima NAT odbora unutar Odbora regija, te im iznijeti svoja razmišljanja, izazove s kojima se suočavaju i postaviti pitanja na otvorenom sastanku na kojemu se između ostalog razgovaralo i o trenutnim problemima i izazovima LAG-ova u Hrvatskoj, kao i potrebi iniciranja prvih zajedničkih akcija na osvješćivanju potrebe za temeljitom provedbom CLLD metodologije unutar Programa ruralnog razvoja RH i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, kao uvod u inicijative pokretanja i pripreme za provedbu CLLD-a na razini Urbane agende u sljedećem programskom razdoblju EU, uključujući i Integrirane teritorijalne investicije (ITI).

NAT odbor je odbor za prirodne resurse uključujući i poljoprivredu, a djeluje kao povjerenstvo Odbora za regije koji se sastoji od 350 članova iz 28 država članica Europske unije koji predstavljaju lokalna i regionalna tijela vlasti.

Ispred LAG-a KRKA na navedenim događajima sudjelovala je Voditeljica ureda.

Više informacije o samom događaju na: http://cor.europa.eu/hr/news/Pages/Local-and-regional-leaders-call-for-special-provisions-to-support-small-scale-coastal-fisheries.aspx

Naši članovi su predstavnici javnog, civilnog i gospodarskog sektora.

Želite se učlaniti?

Lokalna akcijska grupa "Krka"

OIB: 38910725793 • Predsjednica: Vlatka Duilo • Datum registracije: 27.11.2011.


Ulica Kralja Zvonimira 2
22320 Drniš

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

022/886-693

099/330-4040

Sadržaj ovog promotivnog materijala isključiva je odgovornost LAG-a "Krka" i ne odražava nužno stajališta EU.

© 2020 LAG Krka. Izjava o kolačićima. Izrada, hosting i održavanje Desk.hr